4

Onze spelregels

Werken vanuit 4 basis principes
Volume
Volume
Als ⅔ van uw tuinoppervlak gevuld is met groen, heeft u al voldaan aan de eerste basisvoorwaarde voor tuingeluk. Maar met het groen bent u pas halverwege, want de tweede voorwaarde vereist dat de helft van uw groen hoger moet zijn dan 90 cm.. Met de hogere beplanting of groenelementen in de vorm van haagblokken of gesnoeide plantenvakken krijgt uw tuin spanning, dieptewerking en intimiteit. Allemaal zaken die de tuinbeleving veel mooier maken.


Verhouding
Verhouding
Een tuin zonder beplanting is geen tuin, toch? Maar dan bent u er nog niet, u moet nog een stap verder. Uw buitenruimte wordt pas een tuin als niet meer dan ⅓ van het totaaloppervlak ingenomen wordt door verharding in de vorm van paden en terrassen. Het deel dat overblijft, ⅔ van het totaaloppervlak, is bestemd voor groen. Onder ‘groen’ verstaan wij beplanting, gazon en ook de vijver.


Energiebalans
Energiebalans
Helaas heeft de hoeveelheid tijd die u aan uw tuin wilt besteden in relatie tot de tijd die de tuin van u vraagt, veel invloed op de eerste twee basisvoorwaarden. Wij willen u graag laten zien dat er vele andere mogelijkheden zijn om uw arbeidstijd naar eigen behoefte te regelen. Voor een gazon geldt hoe dan ook dat u zo’n dertig keer per jaar moet maaien. Een ligusterhaag moet twee keer per jaar worden geknipt, terwijl een klimophaag best een jaartje kan worden overgeslagen.


Privacy
Privacy
De buren die u hoort, de achterburen die op uw terras kijken, het verkeer van de straat. Allemaal omstandigheden die u in uw vrijheid kunnen beïnvloeden. Een vormbomenrij en een begroeide pergola, tegen inkijk en dakplantanen tegen de buren van boven. Een andere plaats voor uw terras, geluidswerende tuinafscheidingen, groensluisjes met poorten tegen een vrije inloop en dan ook nog de parasols, schaduwdoeken en beschuttende hagen rondom uw terras. Ideeën te over.


Ontdek onze werkwijze
Dit kunnen wij voor u doen