Icons Bartelds 09

Groene daken

Isolatie
De temperatuur op een plat dak kan in de zomer oplopen tot 70 °C. Door het aanbrengen van een groendak blijft de temperatuur, door de invloed van de verdamping onder de 37 °.
Regenwater
Onderzoek heeft aangetoond dat een groendak het regenwater vertraagt (buffert) waardoor bij hoosbuien het rioolsysteem niet onder druk komt te staan.
Millieu
Bepaalde mossoorten in een mossedumdak binden fijnstof.
Langere levensduur dak
De dakbedekking heeft een langere levensduur omdat het niet blootgesteld wordt aan UV-straling.

Groene daken zijn een duurzame oplossing voor het isoleren van daken aan de buitenzijde. Ook Bartelds Hoveniersbedrijf heeft hiervoor de nodige ervaring. Zo verzorgen wij voor diverse bedrijven, instellingen en particulieren het onderhoud op diverse daken.

Een groen dak kan op verschillende manieren aangelegd worden. Zo kan men al op het eigen schuurdak een (mos)sedumdak aanleggen. Dit kan op verschillende manieren, de meest eenvoudige is met cassettes waarin het substraat en de plantjes aanwezig zijn. Of men maakt een complete tuin.

Het verschil in daken is enorm, maar een eenvoudige uitsplitsing kan gemaakt worden in extensieve en intensieve daken. Dit gaat dan voornamelijk over het onderhoud wat men er aan dient te besteden.

Stel een vraag aan
Peter Slootweg
050-4061991
p.slootweg@bartelds.nl
Dit kunnen wij voor u doen